Wandelen in Zeeland

In de omgeving zijn volop mogelijkheden om heerlijk te wandelen, van een kort rondje tot een meerdaagse route. Langs de Oosterschelde, de Westerschelde, over de oude bloemendijkjes of in unieke natuurgebieden. Je kan er ook voor kiezen om een stadswandeling te lopen door één van de Zeeuwse monumentsteden. Met het Zeeuwse wandelnetwerk kan je veel verschillende routes lopen. Op de website van Wandelnet kan je je eigen route samenstellen.

Hoe werkt het wandelnetwerk?

Met behulp van het wandelnetwerk, kan je verschillende routes lopen in Zeeland. Een wandelnetwerk bestaat uit wandelpaden die aan elkaar zijn gekoppeld. Bij elke wegverandering staat een routepaal met het nummer en de richting van het volgende knooppunt. Het leuke van deze knooppunten is dat je met behulp van de knooppunten ook zelf een route kunt samenstellen. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken of je wel op de juiste paden wandelt. De wandelpaden in het wandelnetwerk zijn uitgekozen op de mate van verkeersdrukte, de kwaliteit en of er interessante bezienswaardigheden te zien zijn. Bekijk hieronder het wandelnetwerk dat door de gemeente Kapelle loopt en onze aanbeveling voor een prachtige wandelroute.

Wandelnetwerk Hart van Zeeland, Goes-Kapelle

Het Hart van Zeeland biedt volop afwisseling voor wandelaars. Je wandelt langs verschillende polders, de handelsstad Goes en je hebt mooie uitzichten over de Ooster- en Westerschelde. Hou je daarnaast van weidse uitzichten? Dan zitten er vele routes tussen die daarbij passen, want een groot deel van het netwerk, ruim 50 kilometer, gaat over boerenland. Voor het downloaden van de route kun je gaan naar: zeeland.com.

Fruitroute

De fruitroute is een prachtige wandelroute van 17 kilometer lang, die dwars door de boomgaarden leidt. Kapelle staat niet voor niets bekend als de bloesem van Zeeland en met deze route ervaar jezelf waar dit vandaan komt. Vooral in het voorjaar als de fruitbomen in bloei staan, kan je genieten van een wondermooi uitzicht tijdens het wandelen.

Kinderen tussen fruitbomen

De start van de route begint bij het Fruitteelt Museum in Kapelle. Hier maak je een ontdekkingsreis door de geschiedenis van de fruitteelt en leer je verschillende fruitrassen kennen. Ook is er een fijne tuin, waar maar liefst 170 verschillende appel- en perenbomen te vinden zijn.

De rest van de fruitroute wandel je langs weilanden, vruchtbare akkers en diverse boomgaarden. In de boomgaarden zie je na de bloei het fruit elke dag in een snel tempo groeien. De hele zomer kan je bij verschillende boerderijwinkels en kraampjes langs de weg terecht om het fruit te proeven en kopen. Voor meer informatie en het downloaden van de route: zeeland.com.

Kaart van de fruitroute Kapelle