De gemeente Kapelle bestaat uit de dorpen Biezelinge, Kapelle, Schore en Wemeldinge. Ook de buurtschappen Eversdijk en Abbekinderen horen bij Kapelle. Groene landschappen en fruitboomgaarden omringen de dorpen. Kapelle ligt op Zuid-Beveland tussen het Nationaal Park Oosterschelde en de Westerschelde, een belangrijke vaarroute naar Antwerpen.

Kapelle

Kapelle is een ringdorp. Centraal in het dorp ligt de Nederlands Hervormde Kerk en daarom heen staan huizen. Hier vanuit is het dorp gegroeid. Het is nu een dorp met veel voorzieningen, verschillende soorten winkels en zo'n 9000 inwoners.

Ontdek Kapelle
Nederland Hervormde Kerk op het Dorpsplein in Kapelle

Wemeldinge

Das Dorf Wemeldinge ist mit seiner urigen Dorfstraße und dem geschäftigen Yachthafen sowohl ursprünglich als auch modern. Die zentrale Lage an der Oosterschelde macht Wemeldinge zu einem attraktiven Ziel für Taucher und Wassersportbegeisterte.

Ontdek Wemeldinge
Wemeldinge met de jachthaven vanuit de lucht gezien

Schore

Schore is het kleinste dorp van de gemeente Kapelle. Het is een groen, rustig en landelijk dorpje dat langs het kanaal door Zuid-Beveland ligt.

Ontdek Schore
Luchtfoto van het dorp Schore met het Kanaal door Zuid-Beveland

Biezelinge

Biezelinge ligt ten zuiden van het dorp Kapelle en wordt door de spoorlijn afgescheiden van Kapelle.

Ontdek Biezelinge

Eversdijk en Abbekinderen

In de gemeente Kapelle zijn er twee buurtschappen, namelijk Eversdijk en Abbekinderen. De buurtschap Eversdijk vormde tot 1815 een eigen gemeente totdat het werd opgenomen in de gemeente Kapelle. Abbekinderen is een buurtschap in deels gemeente Kapelle en deels gemeente Goes.

Ontdek Eversdijk en Abbekinderen
Grote boom met woonboerderij in Eversdijk