Wemeldinge is een echte duikhotspot. Tussen Wemeldinge en Kattendijke liggen meer dan tien duikplekken. Elke plek en elk jaargetijde biedt een eigen zicht op de onderwaterwereld van de Oosterschelde. Er zijn verschillende faciliteiten, die Wemeldinge tot een 5-sterren duikhotspot maken:

  • parkeergelegenheid;
  • dijktrappen om makkelijker het water in en uit te komen;
  • omkleedgelegenheid met spoelbakken (De Stelhoeve);
  • perslucht vulstations (Klein Stelle en Duikplaats Wemeldinge Parking);
  • horeca.

Onderwaterleven

Het onderwaterleven van de Oosterschelde bestaat uit meer dan 250 diersoorten en veel verschillende flora en fauna. Denk maar aan zeebaars, harder, tong, bot, schar, tarbot, griet, paling, puitaal, botervis, grondel, lipvis, zeenaalden, zeepaardjes, zeedonderpadden, slijmvis, sepia, sepiola, snotolf, ... te veel om op te noemen! Vooral ondiepe plaatsen zijn enorm rijk aan flora. Denk maar aan de 142 verschillende soorten wieren, roodwieren, bruinwieren en groenwieren. Deze vormen een biotoop voor een groot deel van het onderwaterleven.

Bij het informatiepunt 'De Duikbril' aan het begin van de Kattendijksedijk leer je meer over de onderwaterwereld. Tussen de twee stranden liggen vier getijdenbakken. Bij hoogwater gaan ze kopje onder en bij laagwater vallen ze droog. Zo komt de onderwaterwereld even heel dichtbij en kun je verschillende soort wieren, garnalen, anemonen en jonge visjes prachtig bekijken. En dat zonder nat te worden!

Onderwaterleven met een zeeannemoon in Nationaal Park de Oosterschelde
Zeekatten die in de Oosterschelde  zwemmen

Zomer en winter

Duiken kan zowel in de winter als in de zomer. De watertemperatuur heeft een minimum van ongeveer -2 en een maximum van 24 graden. Daardoor wisselt per seizoen de aanwezigheid van dieren en planten.

Makkelijk bereikbaar en meer informatie

Wemeldinge ligt op slechts 10 minuten van de A58 en is dus makkelijk te bereiken! Vanaf de A58 kun je het beste de afslag 33 richting Yerseke nemen. Meer informatie over duiken in Wemeldinge vind je op duikersgids.nl/duikstekken/wemeldinge.