De Oosterschelde is een erg gevarieerd gebied waar je heerlijk kunt zeilen. Ook zijn er veel leuke en authentieke haventjes te vinden. Het water is enorm helder en in de zomer kan je hier heerlijk zwemmen. Kijk tijdens het varen goed om je heen, want je kan opeens bruinvissen of zeehonden voorbij zien zwemmen. Bij laag water liggen de zeehonden te zonnen en rusten op zandbanken vlak bij een geul. Houd bij het zeilen op de Oosterschelde rekening met het getij en de daarbij horende stroming.

Op pad met een schipper of zeilles?

Wil je wel zeilen, maar heb je zelf geen boot? Zeeuwse schippers kennen het water en de beste plekken om te genieten. Stap aan boord en geniet van de tocht. Zeilen met een schipper kan bij Sailforce in Wemeldinge. Liever zelf leren om te zeilen? Neem dan zeilles. Dit kan bij de Witte Waaier in Wemeldinge.

Jachthaven Wemeldinge

Jachthaven Wemeldinge is een gewilde bestemming voor passanten. De Jachthaven heeft een gezellige sfeer, uitstekende faciliteiten en een centrale ligging. Passanten kunnen zich voor een ligplaats melden via:

  • VHF kanaal 31
  • 0113 - 62 20 22
  • Praatpaal op de meldsteiger
Jachthaven in  Wemeldinge met op de achtergrond de 2 molens