Het Kapelse bos is omgetoverd tot een kabouterbos. De kabouters zijn makkelijk te herkennen aan hun rode mutsjes. Hoewel het bos al een tijdje bestaat komen er nog steeds nieuwe kabouters en bijbehorende huisjes bij. Hierdoor zijn er steeds nieuwe dingen te ontdekken en blijft het leuk om te bezoeken.

Als je tussen de boomstammen doorkijkt, vind je misschien wel het circus of zie je de slapende kaboutertjes. Maar kijk zeker niet alleen op de grond wanneer je aan het speuren bent! Ze bevinden zich namelijk ook op hogere hoogtes.
Het kabouterbos is ontstaan door een creatieve inwoner van de gemeente Kapelle. Maar de kabouters zijn inmiddels ook enthousiast ontvangen door de boswachter.

Twee kabouters bij hun deur
Kabouter bij zijn huisje

Natuurspeelplek

Naast het Kapelse bos ligt een natuurspeelplek. En daarom zijn de activiteiten erg leuk te combineren als je met kinderen op pad gaat. Er zijn boomstammen en heuveltjes waarover ze kunnen klimmen en klauteren. Ook is het leuk om bijvoorbeeld een voetbal mee te nemen, want er is ook een voetbalveldje bij het bos.

Voor ieder wat wils!

Het Kapelse bos is voor jong en oud leuk om te bezoeken. Ga jij ook speuren in het kabouterbos?

Praktisch

Je kunt via meerdere wegen het bos ingaan, maar voor de prettigste parkeergelegenheid kun je het beste via het Sportcentrum De Bloesem gaan. Bij het sportcentrum ligt een ruime parkeerplaats, waar je ook je fiets kunt stallen.
Wanneer je hier parkeert kun je het pad langs de skatebaan volgen. Je loopt langs de scouting en dan loop je zo het Kapelse bos in waar je al gelijk de eerste kaboutertjes tegenkomt.

Informatiebord Kapelse bos natuurspeelplek