Twee soorten oesters
Zeeland staat bekend om zijn mosselen en oesters. Er zijn twee soorten Zeeuwse oesters te koop. De Zeeuwse wilde oester ook wel Creuse genoemd en de Zeeuwse platte oester. Oesters kun je zowel rauw als gegrild eten. Een Zeeuwse platte oester kan je het beste rauw eten. Deze oester heeft van nature zo’n verfijnde smaak dat het zonde is om deze onder de gril te leggen. Ze zijn lekker met wat peper en een drupje citroensap. De gegrilde oesters zijn lekker om te gratineren. Veel restaurants in de omgeving hebben ze op de kaart staan.
Zelf rapen
Rondom de Oosterschelde zijn mosselen, oesters en kreukels te vinden. Je kan ze zelf rapen op en tussen de stenen langs de voet van de dijk. Rapen kun je twee uur voor en twee uur na laag water. Bij hoog water verdwijnen de schelpdieren onder water en kan je ze niet meer te vinden. Houd bij het rapen het tij en het weer goed in de gaten. Zo word je niet verrast door het opkomend water. Je mag maximaal 10 kg rapen, alleen voor eigen gebruik.