Historische oesterputten

Zeeland staat natuurlijk bekend om zijn mossels en oesters. Je kunt ze in bijna ieder restaurant in Zeeland bestellen. In buurdorp Yerseke vind je de historische oesterputten en drie havens. Ook de enige mosselveiling van de wereld is hier te vinden. Leuk om eens rond te kijken in dit echte mossel- en oesterdorp. En als je graag mossels/oesters eet; verser kan je ze niet krijgen!

Zelf rapen

Rondom de Oosterschelde zijn mosselen, oesters en kreukels te vinden. Je kan ze zelf rapen op en tussen de stenen langs de voet van de dijk. Rapen kun je twee uur voor en twee uur na laag water. Bij hoog water verdwijnen de schelpdieren onder water en kan je ze niet meer te vinden. Houd bij het rapen het tij en het weer goed in de gaten. Zo word je niet verrast door het opkomend water. En je mag alleen voor eigen gebruik rapen met een maximum van 10 kilo.

Mosselkotter die een net met mosselen omhoog haalt
Kist met oesters

Op pad met een gids

In Yerseke kan je mee met verschillende rondleidingen. Loop mee door de haven en langs de oesterputten, breng een bezoek aan een mosselverwerkingsbedrijf of ga oesters rapen met een gids aan de Oosterschelde. Kijk op de website van Touristshop Yerseke voor meer informatie.