Natuurmonument en duikhotspot Nationaal Park Oosterschelde. De Oosterschelde is zeker het natste Nationaal park van Nederland. Het is een wereld van getij, wind en vooral water, veel water. Door het getij is het landschap altijd anders. Bij eb zie je de platen en slikken, bij vloed is het een spel van wind en water. Onder water wacht een prachtige, kleurige wereld. De Zeeuwen leven al eeuwen met de zee. Daarvan kun je nog steeds restanten zien achter de dijken in de vorm van karrevelden, inlagen en kreekgebieden.

Informatiepunten

Bij het informatiepunt 'De Duikbril' aan het begin van de Kattendijksedijk leer je meer over de onderwaterwereld. En bij de ingang van het Kanaal van Zuid-Beveland tegenover de radarpost staat informatiepunt 't Schip'. Hier leer je meer over de schepen die over de Oosterschelde varen.

Kijk voor meer informatie over het Nationale park op de website van Nationaal Park Oosterschelde.

Getijdenbakken

Tussen de twee stranden liggen vier getijdenbakken. Bij hoogwater gaan ze kopje onder en bij laagwater vallen ze droog. Zo komt de onderwaterwereld even heen dichtbij en kun je verschillende soort wieren, garnalen, anemonen en jonge visjes prachtig bekijken. En dat zonder nat te worden!

Mensen op rondvaartboot bekijken zeehonden op een zandbank in de Oosterschelde
Zeehonden die uitrusten op een zandbank in de Oosterschelde